سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علت آبریزش کولر گازی

احتمالا برای شما هم پیش امده که متوجه شدید اب از کولرگازی چکه می کند اما نمی دانستید که علت چکه کردن اب از کولرگازی چیست و چکونه این مشکل را حل کنید. چکه کردن اب از پنل کولرکازی ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. و شما اولین نفری نیستید که با  این مشکل مواجه شدید. ما در این مطلب از زومیلو ، علت چکه کردن اب از کولرگازی را برای شما شرح می دهیم و همچنین راه حل هایی را به شما ارائه می دهیم تا خودتان بتوانید مشکل کولرگازیتان را برطرف کنید. پس اگر شما هم با این مشکل مواجه شدید این مطلب را از دست ندهید.

رطوبت کولر گازی از کجا ایجاد میشود؟

گازها یا همان مبردهای که در کولر گازی نقش ایجاد سرما را دارند در ابتدا به حالت گاز می باشند می باشند هنگامی که کولر گازی شروع به کار کردن میکند این گاز وارد لوله های اواپراتور می شود و از حالت گاز به مایع تبدیل (تغییر فاز می دهد) می شود که این تغییر باعث سر و خنک شدن لوله های شبکه اواپراتور می شود به طوری که تا دمای صفر درجه هم میرسد. از طرف دیگر دمای اتاق گرم و تقریبا 25 تا 30 درجه می باشد فین ها یا کویل ها رطوبت هوا را از محیط جمع کرده و به‌ صورت آب از خود خارج می‌کند و با توجه به نحوه تنظیمات آن می‌توانید این کار را به حداقل یا حداکثر برساند.

سیستم کولر گازی برای دفع آب محیط یا همان رطوبت هوا به این شکل عمل میکند که تمامی رطوبت جمع شده روی فین‌های خنک که به مایع تبدیل‌ شده این داخل یک ناودانی ریخته شده و از طریق لوله درین (تخلیه) به بیرون منتقل می‌شود اما گاهی این اب به علت یکی از دلایل زیر از مسیر اصلی خروجی خود خارج می شود و از پنل سرریز می کند که به اصطلاح گفته می شود دستگاه دچار ابریزی شده است و نیاز به تعمیر کولر گازی دارد.

 

کارایی کولر گازی «اسپیلت» در کم کردن رطوبت هوا

اسپیلت با توجه به نوع فناوری و ساخت آن دقیقاً مانند همان لیوان آب در تابستان است که بدلیل سرد شدن فین ها یا کویل ها  رطوبت هوا را از محیط جمع کرده و بصورت آب از خود خارج میکند و با توجه به نحوه تنظیمات آن می توانید اینکار رابه حداقل یا حداکثر برساند.

 

سیستم اسپیلت یا کولر گازی برای دفع آب

محیط یا همان رطوبت هوا به این شکل  عمل میکند که تمامی رطوبت جمع شده روی فین‌های‌ خنک که به مایع تبدیل‌شده این  داخل یک ناودانی ریخته شده و از طریق لوله درین«تخلیه» به بیرون منتقل میشود.

 

دلایل آبریزی کولر گازی

مسدود شدن خروجی سینی تخلیه آب با ناودانی کولر

مسدود شدن ناودانی یا لوله تخلیه آب کولر گازی می تواند علت تخلیه نشدن آب کولر گازی باشد. وقتی ناودانی کولر که آب داخل آن جمع شده و بعد از طریق لوله درین تخلیه می‌شود به هر نحوی مسدود شده باشد (به‌وسیله گرد و خاکی که به لجن تبدیل شده یا غیره)، آب از ناودانی کولر سرریز کرده و از زیر آن به بیرون می‌ریزد.

باید به این نکته توجه کنید که اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که لوله تخلیه آب کولر گازی را داخل سطل یا بطری می اندازید، بعد از پر شدن سطل از آب و رسیدن آب به لبه شیلنگ، آب دیگر قادر به خارج شدن نیست و از کولر سرازیر می شود. بنابراین گاهی علت ریختن آب از پنل داخلی کولر دو تیکه یا اسپیلت، نحوه اشتباه اتصال لوله ها و یا سرهم بندی کردن آنها به صورت موقتیست.

راه های زیادی برای باز کردن لوله درین وجود دارد، اما قبل از هر چیز باید بتوان به این لوله که در پشت پنل داخلی کولر گازی قرار گرفته است، دسترسی پیدا کرد. 2 روش برای انجام اینکار وجود دارد:

 

روش اول- بلند کردن پنل داخلی کولر گازی:

در این روش، باید مانند عکس زیر خارهای زیرین پنل را باز کرده و پنل داخلی کولر گازی را از پایین به‌صورت 70 درجه به سمت بالا بلند کنید. سپس با استفاده از یک انبردست یا کاسه یا هر وسیله دیگری که اهرم می کنید، آن را ثابت نگه‌ داشته و کارتان را روی لوله تخلیه انجام دهید و آن را به حالت اولیه برگردانید. دقت داشته باشید که بلند کردن بیش‌ ازحد پنل باعث شکسته شدن گیره بالای آن و افتادن پنل خواهد شد. پس از بلند کردن بیش‌ ازحد آن خودداری کنید.

 

روش دوم- باز کردن قاب پنل داخلی کولر گازی:

در این روش، با باز کردن قاب جلویی پنل داخلی کولر به زیر آن دسترسی پیدا می کنید. البته در بسیاری از کولرها فقط با این روش قادر به دیدن و سرویس لوله تخلیه هستید. در باز کردن و بستن قاب پنل داخلی، باید بسیار دقت کنید، چون در صورت شکسته شدن خارهای قاب پنل، در هنگام کار کولر گازی صدای نابهنجاری تولید کرده و مشکل ساز میشود. در اینجا فیلمی را برای آموزش انجام اینکار به صورت اصولی و صحیح قرا داده ایم که با دیدن آن به‌راحتی قادر به انجام اینکار باشید.

 

شکستن سینی یا قاب ناودانی و آبریزش کولر گازی

یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود کولرگازی شما دچار آبریزی شود شکستن سینی یا همان قاب ناودانی آب می باشد. در واقع این مشکل زمانی به وجود می آید که آب به صورت قطره ای از جلو کولر سرازیر می شود و شکستگی سینی کولر را فراهم می آورد. از دیگر دلایلی که باعث بروز این مشکل می شود میتوان به عدم نصب صحیح پنل یا بالانس نبودن فن بلور داخلی اشاره کرد که پس از گذشت مدتی لرزش پنل داخلی را به همراه دارد که عدم توجه به آن باعث شکستگی می شود.

نحوه تشخیص شکستن سینی ناودانی

یکی از راه‌های تشخیص شکستگی سینی ناودانی این است که یک ترک بسیار ریز بالای قابی که فن بلور در آن قرار دارد ایجادشده و بعد از مدتی به دلیل اینکه آب از آن ترک خارج می‌شود و این آب معمولاً کثیف است این ترک سیاه شده و کاملاً قابل‌ دیدن می‌شود و مانند بک خط سیاه روی قاب سفید پنل خودنمایی.

عدم قرار گرفتن لوله درین در جای مناسب خود

یکی از دلایلی که باعث سرریز شدن آب از کولر گازی می شود در عدم قرار گرفتن لوله درین در جای مناسب خود می باشد در چنین شرایطی باید اقدام به باز کردن و تعمیر کولر گازی بپردازید. در این قسمت در نظر داریم تا به معرفی شایع ترین دلیلی که باعث بروز این مشکل می شود بپردازیم:

  • تا خوردن: هنگامی که لوله درین دچار تاخوردگی می شود.
  • مسدود شدن لوله درین: عواملی همچون لجن، یا گرد و خاک باعث بسته شدن این لوله می شود.
  • جمع شدن آب در سطح: گر آب حاصل از کولر گازی را در ظرف یا بطری جمع می‌کنید باید توجه داشته باشید که اگر آب داخل ظرف به لبه شیلنگ برسد آب داخل شیلنگ دیگر قادر به‌ اضافه شدن به ظرف نبوده و به داخل کولر برگشت می‌خورد
  • عدم رعایت شیب شلنگ تخلیه: اگر در زمینه تعمیرات و حتی نصب کولرگازی تخصص داشته باشید به این مسئله آگاه هستید که شلنگ تخلیه همواره باید دارای شیب ملایمی برای تخلیه باشد در صورتی که این شیب به هر دلیلی رعایت نشود در مرور زمان مشکلاتی را با خود به همراه می آورد.


کمبود گاز در کولر باعث آب دادن کولر گازی می‌شود

زمانی که کولر گازی دارای گاز مبرد کمی است یا به عبارت دیگر کمبود گاز دارد، سیکل آن به هم ریخته و باعث یخ زدن فین‌های اواپراتور (پنل داخلی) می‌شود. در این حالت، به‌ محض اینکه کولر کنتاکت کند یا خاموش شود، حجم زیادی از یخ های آب شده داخل ناودانی کولر ریخته و به علت عدم تخلیه آب کولر گازی، باعث سرریز شدن آب از کولر گازی می‌شود.

 

عدم عایق بودن لوله های کولر گازی و آبریختن از کولر گازی

یکی از مهمترین و شایع ترین دلایلی که باعث آبریزی کولر گازی می شود عایق نبودن لوله های مخصوص آن بخصوص در نواحی لوله های زیر یونیت داخلی می باشد که میتواند ریزش آب را به دنبال داشته باشد. در واقع لوله های کولر گازی بسیار خنک هستند و اگر نتوان آن را با عایق پوشاند رطوبت هوا را به خود جذب می کند و این مسئله به صورت ریزش آب به شکل قطره قطره در داخل منزل نمود پیدا می کند.

 

فیلتر هوای مسدود شده

مسدود شدن فیلتر هوای کولر گازی یکی دیگر از علت های شایع نشت و چکه کردن کولر گازی می باشد. وقتی فیلتر هوا مسدود می شود،  مانع از گردش هوا در سیستم می شود. این امر منجر به یخ زدن هوا می شود و هنگامی که کولر را خاموش می کنید یا وقتی بدمای هوا به نقطه دلخواه رسید، یخ تشکیل شده روی فیلتر شروع به ذوب شدن می کند و  آب راه خود را پیدا می کند و کولر شروع به آب ریزش می کند.

 

کثیف بودن فیلتر هوای کولر گازی

اگر فیلتر هوا مسدود یا کثیف باشد، هدایت جریان هوا به اواپراتور مسدود شده و در نتیجه منجر به افت دما می شود.  اگر کویل خیلی سرد شود، یخ می زند. با خاموش شدن کولر، واحد داخلی مکش هوا را به داخل متوقف می کند که منجر به گرم شدن و در نتیجه ذوب شدن یخ های جمع شده می شود. اگر این یخ ذوب شده ظرفیت سینی تخلیه آب کولر گازی را پر کند، منجر به نشت آب می شود.

 

معیوب شدن پمپ تخلیه آب کولر گازی

پمپ تخلیه آب کولر گازی دستگاهی است که در زیر کویل خنک کننده قرار دارد. عملکرد این پمپ، تخلیه کامل آب به منظور جلوگیری از نشت است. هنگامی که به دلیل تجمع گرد و غبار و آلودگی این پمپ خراب شود، منجر به چکه کردن و آب ریختن کولر گازی می شود.

 

 نگهداری ضعیف

 همانطور که در مورد سایر لوازم خانوادگی اتفاق می‌افتد، کولرگازی شما نیز به تعمیر و نگهداری مناسب و به موقع نیاز دارد. کولر گازی خود را هر چند وقت یکبار تمیز و سالانه آن را سرویس کنید و در صورت نیاز از متخصصین  سرویس کولر گازی کمک بگیرید. کویل های اپراتور را بررسی نمایید تا مطمئن شوید که در مراحل اولیه زنگ زدگی  نیستند. اگر این کار را به طور منظم انجام دهید ممکن است مشکلاتی مانند آب دادن کولر گازی و نشت آن برای شما دردسر بیشتری ایجاد کند.

تا به اینجا علت های شایع آب دادن کولر گازی را بیان کردیم. اگر با توجه به مطالب بالا مشکل شما حل نشد و برای تعمیر کولر گازی خود به کمک احتیاج داشتید، متخصصین مجرب کاراباما در کوتاهترین زمان نزد شما خواهند بود. کافیست با شماره 54584 تماس حاصل فرمایید و یا به صورت آنلاین فرم درخواست تعمیرات خود را پر کنید. البته نکات تخصصی‌تری نیز جزو علت‌های آب دادن کولر گازی است. مانند شکستگی یا ترک سینی زیر فین‌ها و مسدود شدن لوله کولر گازی (تاخوردن لوله). با این حال موارد اشاره شده در این مطلب بسیار رایج و علت اکثر مشکل آبریزش کولر گازی افراد می باشند.